Politica de returnare

Produsele pot fi returnate în termen de 14 zile de la primire dacă există probleme cu produsele (de exemplu: probleme de calitate a produselor / produse nesatisfăcătoare / produs greșit / problemă de mărime / problemă de culoare etc.).

Puteți returna produsul pentru rambursare după deschiderea coletului (Notă: Dacă produsul este deteriorat din motive personale ale clientului, care afectează vânzările secundare ale produsului, acesta nu poate fi returnat sau rambursat)
Din motive de transport, dacă ambalajul este deteriorat, îl puteți returna.
Dacă bunurile au fost deja expediate, acestea pot fi returnate în timpul tranzitului pentru o rambursare completă.
Dacă mărfurile nu sunt expediate, acestea pot fi returnate în timpul producției pentru o rambursare completă.

Notă: Dacă doriți să returnați produsul, vă rugăm să contactați mai întâi serviciul nostru pentru clienți. Retururile fără aranjament și autorizație prealabilă nu vor fi acceptate, iar cumpărătorul este responsabil pentru costurile de returnare.

Procesul de returnare:

Condiții de returnare:

1、 Următoarele produse nu pot fi returnate sau schimbate: body-uri, lenjerie, costume de baie, bijuterii și accesorii.

2、Produsele returnate trebuie să fie în stare nefolosită, în ambalajul original. Nu acceptăm produse returnate care au fost purtate, deteriorate, spălate sau modificate în vreun fel.

3、Articolele cu mărci nerambursabile și cadourile gratuite nu pot fi returnate.

4. Bunurile parțiale din seturile complete nu pot fi returnate.

5、Nu vom accepta articole returnate fără o cerere de returnare corespunzătoare.

6、Nu oferim serviciul Freight To Collect (FTC) pentru pachetele returnate la noi. Retururile se fac pe cheltuiala noastră (membrii nu sunt incluși).

7、Vă rugăm să vă asigurați că verificați de două ori produsele returnate înainte de a le trimite. Nu suntem responsabili pentru returnarea produselor care nu au fost achiziționate în magazinul nostru.

8、 Vă rugăm să includeți următoarele informații în pachetul returnat:

  • Numărul de comandă și SKU al produsului (produselor) pe care doriți să le returnați.
  • Motivele întoarcerii.

9.Vă rugăm să ne returnați articolul (articolele) prin intermediul unui oficiu poștal local, în loc de servicii expres precum DHL, UPS, TNT și FEDEX. Dacă alegeți una dintre opțiunile de expediere rapidă menționate mai sus, va trebui să plătiți taxe de import, iar livrarea poate fi întârziată din cauza procesului de vămuire. Vom aranja un schimb sau o rambursare numai după ce am primit și verificat produsul returnat.


Notă: Taxa de livrare inițială și garanția de livrare nu sunt rambursabile.

Adresa de retur:

  • Vă rugăm să contactați serviciul nostru pentru clienți dacă doriți să returnați orice produs la cea mai apropiată adresă de retur. Veți primi un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
  • Notă: Vă rugăm să nu returnați la adresa de pe pachetul original. Aceasta nu este adresa noastră de retur și va afecta procesarea returului dumneavoastră.
  • Când rambursăm rambursarea

După ce ați primit produsul returnat și acesta îndeplinește termenii politicii noastre de returnare, vă vom rambursa prețul de achiziție prin intermediul metodei de plată utilizate la momentul achiziției.

Vă rugăm să acordați 14-30 de zile de la data expedierii pentru ca returnările să fie procesate.

Dacă nu ați primit încă rambursarea, vă rugăm să verificați din nou contul bancar și apoi să contactați compania de carduri de credit, deoarece poate dura ceva timp până când rambursarea va fi trimisă oficial. Apoi contactați banca dumneavoastră. De multe ori există o perioadă de timp de procesare înainte ca rambursarea să fie înregistrată.

Contactaţi-ne

 Phone Number: +40750420810

 Email: himobiservice.ro@hotmail.com

Adresă de retur: Vă rugăm să contactați personalul nostru de asistență pentru clienți pentru a obține cea mai recentă adresă de retur.